Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach
Hledáte dezert, který je nejen chutný, ale také rychlý, jednoduchý a levný na přípravu? Jahodová delikatesa je přesně to, co potřebujete! Tento báječný dezert kombinuje čerstvé jahody, tvarohový krém a korpus z Lotus sušenek, což dohromady vytváří dokonalou harmonii chutí a textur. Jeho příprava nevyžaduje žádné složité kuchařské dovednosti, takže i když nejste zkušení v pečení, tento recept zvládnete hravě. Stačí vám jen pár základních ingrediencí a několik kroků, které vám zaberou jen pár minut.
Jahodová delikatesa je ideálním řešením, když potřebujete připravit dezert na poslední chvíli. Bez potřeby pečení a s minimálním časem stráveným v kuchyni budete mít tento lahodný dezert hotový během okamžiku. Ingredience potřebné na Jahodovou delikatesu jsou cenově dostupné a snadno k sehnání. Lotus sušenky, tvaroh, smetana a čerstvé jahody – to je vše, co potřebujete k vytvoření tohoto dezertu, který potěší vaše chuťové pohárky, aniž by zatížil váš rozpočet.
Tento dezert je perfektní pro letní dny, rodinné oslavy, nebo jen jako sladká tečka po večeři. Díky své lehkosti a osvěžující chuti je Jahodová delikatesa ideální volbou, kterou ocení nejen děti, ale i dospělí. Připravili jsme pro vás jednoduchý videonávod, který vás krok za krokem provede celou přípravou tohoto dezertu. Naučte se, jak rychle a snadno vytvořit tuto jahodovou pochoutku a překvapte své blízké něčím opravdu speciálním.
Sledujte náš jednoduchý videonávod a následujte naše pokyny, abyste si mohli vychutnat dokonalou kombinaci jahod a jemného krému. Jahodová delikatesa – rychlá, jednoduchá a levná cesta k úžasnému dezertu, který se stane hitem každé vaší oslavy. Užijte si společné chvíle při pochutnávání na tomto jedinečném dezertu a těšte se na chválu od svých blízkých.
Zdroj: autorský text Žádný Špeky
Jahodový cheesecake
10
20
minut208
kcalSuroviny
1 balení Lotus sušenek
50 g cukru
1 vejce
1 1/2 tvarohu
50 g másla
100 g ovesných vloček
250 g jahod
1 zakysaná smetana
citron
dortové želé
malinový čaj
Postup
Lotus sušenky nastrouháme na jemném struhadle a přidáme vejce, máslo, cukr, 1/2 tvarohu a smícháme. Podle potřeby přidáváme rozemleté ovesné vločky.
Vezmeme si zapékací misku nebo dortovou formu, vymažeme ji a vzniklé tuhé těsto rovnoměrně rozprostřeme. Musíme trochu více zatlačit.
Předehřejem si troubu nebo horkovzdučnou fritézu na 175 stupňů a pečeme 15 minut.
Mezitím si smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a kůru z citronu. Vše promícháme a máme velice dobrý tvarohový krém.
Po upečení korpusu ho necháme vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme rovnoměrně tvarohový krém, poskládáme jahody (můžeme je nakrájet i na půlky).
V malé hrnci si uděláme 0,5 l želatiny podle návodu. Ta je ale bez chuti, a tak si nejdříve uvaříme dobrý a sladký malinový čaj a do něj rozpustíme želatinu.
Když to rovnoměrně zalijeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.
TIP
- Můžeme takto dělat z jakéhokoliv ovoce.
- Jahody můžeme použít čerstvé, mražené nebo kompotované.