Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Odpoledne začalo příjemně, když se v areálu městského parku v Pilišťatech otevřely brány festivalu ve 14:00 hodin. První kapela, MATYLDA, rozproudila dav svými world music-acoustic rytmy už o půl hodiny později. Následovaly kapely KTP trampgrass, NABOSO, Na Hraně a BANDIT, které postupně rozeznívaly Krkonošské vrchy svými tóny folku, trampgrassu a moderní country. Program plynule pokračoval po celé odpoledne a večer, a každý si přišel na své.

Kromě hudby však festival nabídl i gastronomické zážitky. Podávala se zde vynikající zvěřina, klobásky a další dobroty, které k dobrému festivalu neodmyslitelně patří. Na své si přišli i milovníci piva, které teklo proudem. Přestávky mezi vystoupeními vyplnil místní starosta Miroslav Kubát, který se osobně staral o zábavu pro děti. Připravil pro ně řadu soutěží, kde si mohly prověřit svou zručnost, rychlost a hbitost. Každé dítě si pak pyšně odneslo svou výhru, ať už to byla sladkost nebo malá hračka.

Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Večer vyvrcholil zapálením kanadských svící, což dodalo celému festivalu tu pravou atmosféru. Velký oheň v parku vytvořil kouzelnou kulisu pro další hudební vystoupení a taneční zábavu. Pro tancechtivé byl přímo před pódiem připraven taneční parket, kde se tančilo až do pozdních hodin.

Účast na letošním ročníku byla opravdu hojná. Návštěvníci, ať už to byly rodiny s dětmi, mladí lidé nebo starší generace, si celý den užívali krásnou hudbu v nádherném prostředí krkonošské přírody. Celý den byl naplněn radostí, smíchem a přátelskou atmosférou.

Miroslav Kubát, starosta

Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Zvláštností festivalu bylo, že všechny vstupenky byly slosovány, a hlavní cenou byla fungl nová akustická kytara. Děti do 15 let měly vstup zdarma, penzisté a mládež do 18 let platili symbolických 100 Kč a ostatní návštěvníci 200 Kč. Tento ročník přinesl spoustu zábavy a potěšení všem přítomným a už nyní se těšíme na příští ročník.

Velké díky patří městu Jablonec nad Jizerou za skvělou organizaci a všem, kteří se podíleli na tom, že tento den byl tak výjimečný. Krkonoše znovu dokázaly, že jsou nejen krásným přírodním koutem, ale i místem, kde se lidé umí bavit a užívat si společné chvíle.

Zdroj: reportáž z Country festivalu