RECENZE: Outdoorový kávovar Staresso vykouzlí espresso jako z kavárny všude

Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Přenosné kávovary jsou ideální volbou pro milovníky kávy, kteří jsou často na cestách. Stačí mít k dispozici horkou vodu a oblíbenou mletou kávu nebo kávové kapsle, a během několika minut si můžete připravit espresso na profesionální úrovni. Tyto kávovary jsou navrženy tak, aby byly lehké a kompaktní, takže se snadno vejdou do batohu nebo tašky, což je činí perfektními společníky na cestách.

Kromě finanční úspory přináší přenosné kávovary také možnost experimentovat s různými druhy kávy a způsoby přípravy. Například s Staresso Travel Mini můžete zkusit připravit nejen klasické espresso, ale také cappuccino nebo caffee latte díky integrovanému napěňovači mléka. To vám umožní užívat si širokou škálu kávových specialit bez nutnosti navštěvovat drahé kavárny.

Investice do přenosného kávovaru se rychle vrátí. Náklady na mletou kávu nebo kapsle jsou mnohem nižší než cena za jednotlivé šálky v kavárně. Navíc máte kontrolu nad kvalitou a množstvím použité kávy, což vám umožní přizpůsobit každý šálek vašim osobním preferencím. Přenosný kávovar vám tak nejen ušetří peníze, ale také poskytne vyšší úroveň spokojenosti a komfortu při pití vaší oblíbené kávy.

Recenze přenosného kávovaru Staresso travel mini

Staresso Travel Mini je jedním z nejkompaktnějších a nejvíce přenosných kávovarů na trhu. Tento kávovar je navržen tak, aby si milovníci kávy mohli vychutnat svůj oblíbený nápoj kdekoliv a kdykoliv, ať už na cestách, v zaměstnání nebo doma. Níže přinášíme podrobnou recenzi tohoto inovativního zařízení.

Design

Jednou z hlavních předností Staresso Travel Mini je jeho extrémně nízká hmotnost a miniaturní rozměry. S výškou pouhých 15 cm a hmotností 300 g je tento kávovar snadno přenosný a skladný. Můžete si ho jednoduše zabalit do batohu nebo kabelky a mít ho vždy po ruce. Kávovar je vyroben z odolných materiálů prémiové kvality, včetně nerezové oceli a silikonu, což zajišťuje jeho dlouhou životnost a odolnost vůči poškození.

Funkčnost a všestrannost

Staresso Travel Mini je vybaven sofistikovaným hydraulickým systémem se dvěma ventily, který umožňuje vytvořit tlak až 20 barů. Tento vysoký tlak je klíčovým faktorem pro přípravu espressa s perfektní barvou a krémovou konzistencí. Kávovar dokáže extrahovat kávu s ideální účinností mezi 18 až 22 %, což je srovnatelné s profesionálními kávovary.

Jednou z unikátních funkcí Staresso Travel Mini je jeho schopnost připravit kávu nejen z horké vody, ale také ze studené vody, což umožňuje přípravu oblíbeného cold brew. Navíc můžete experimentovat s různými nápoji, jako jsou džusy nebo soda. Kávovar je kompatibilní s mletou kávou i s kávovými pody, což zvyšuje jeho univerzálnost.

Příprava speciálních nápojů

Díky pumpičce pro extrakci kávy můžete Staresso Travel Mini využít i jako napěňovač mléka. To vám umožní připravit si lahodné cappuccino nebo caffee latte kdykoliv a kdekoliv. Jednoduše přidejte mléko a použijte pumpičku k vytvoření bohaté a krémové pěny.

Údržba a certifikace

Údržba Staresso Travel Mini je velmi snadná. Všechny části kávovaru jsou vhodné k mytí v myčce nádobí, což usnadňuje čištění a zajišťuje hygienu. Kávovar také prošel několika certifikacemi, včetně USA, Koreje a Japonska, což potvrzuje jeho kvalitu a bezpečnost.

Technické specifikace

  • Výška: 15 cm
  • Hmotnost: 300 g
  • Objem zásobníku vody: Až 110 ml (s ryskou 50 ml pro přípravu 25 – 30 ml espressa a 80 ml pro 55 ml caffee americano)
  • Zásobník pro: 5 – 10 g kávy
  • Tlak: 15 – 20 bar
  • Materiál:
    • Nádržka na vodu: nerezová ocel
    • Izolace nádržky: silikon
    • Kryt a pumpa: SUS304 nerez ocel
    • Filtry: SUS304 nerez ocel

Závěr

Staresso Travel Mini je lehký a přenosný kávovar, jehož hlavní předností je možnost připravovat kávu jak z kapslí Nespresso, tak i z mleté kávy. Tato flexibilita je obzvlášť výhodná, protože kapsle udržují kávu čerstvou a zaručují její stálé vlastnosti, zatímco mletá káva může časem vyčichnout a ztrácet na kvalitě.

Jedním z praktických vylepšení tohoto kávovaru je závit na nádržku na vodu, který je umístěn nad hladinou vody. To je výhodnější než u většiny kávovarů, kde je závit často na dně a při tlakování dochází k opaření. Tento problém jsem u Staresso Travel Mini nezažil, což zvyšuje bezpečnost a pohodlí při jeho používání.

Vyzkoušel jsem také přípravu cold brew, jak uvádí výrobce, ale bohužel se mi to nepodařilo podle očekávání. Přesto se jedná o celkově slušný kávovar, který poskytuje kvalitní espresso a další kávové speciality. Doporučuji ho všem, kteří hledají kompaktní a spolehlivé řešení pro přípravu kávy na cestách nebo v práci.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, starresso.com