Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Kuřecí nugety jsou fenoménem moderního stravování, oblíbeným pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek. Tato malá kousky masa, obalované v křupavé vrstvě, si získaly srdce milionů lidí po celém světě. Zatímco fast foody nabízejí rychlé řešení, kvalita jejich nugetů často kolísá, zejména pokud jde o jejich křupavost.

Křupavá textura je klíčovým faktorem, kterým se domácí nugety mohou výrazně odlišit. Důležité je správné zpracování masa a technika smažení. Oproti komerčním variantám, které jsou často fritované, můžete doma dosáhnout lepších výsledků.

Důvodem, proč jsou kuřecí nugety tak oblíbené, je jejich univerzálnost a možnost přizpůsobení podle vlastních preferencí. Doma si můžete upravit chuť a texturu tak, jak vám vyhovuje, a to za použití kvalitních surovin.

Pokud jste nadšenci do kuchyně, vyzkoušení receptu na domácí kuřecí nugety může být zajímavou výzvou. Získáte tak nejen vynikající chuťový zážitek, ale i spokojenost z vlastního kulinářského umění. Navíc je zde ten problém, nebo spíše pokušení, že nugety z rychlého občerstvení typu KFC jsou dobré, ale nezdravé. Tyto nugety jsou o něco zdravější tím, že se zde vůbec nepoužívá olej.

Kuřecí nugety

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

157

kcal

Suroviny

  • 1 jogurt

  • 0,5 kg kuřecího

  • 2 vejce

  • 1 ČL mleté papriky

  • kukuřičná strouhanka

  • 1 ČL citrónové šťávy

Postup

  • Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky. 

  • Vytvoříme si těstíčko z jogurtu, vajec, mleté papriky, citrónové šťávy, soli a pepře. Kdo chce může přidat i koření na kuře.

  • Kuřecí nudličky obalíme v těstíčku. Můžeme je nechat i marinovat přes noc. Nudličky budou ještě křehčí.

  • Následně je obalíme v kukuříčné strouhance či podrcených kukuřičných lupíncích. 

  • Dáme je smažiz do horkovzdušné fritézy předehřáté na 205 stupňů na 15 minut. Další alternativou je dát je do fritézy nebo do horkovzdušné trouby