Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach
Kuřecí nugety jsou fenoménem moderního stravování, oblíbeným pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek. Tato malá kousky masa, obalované v křupavé vrstvě, si získaly srdce milionů lidí po celém světě. Zatímco fast foody nabízejí rychlé řešení, kvalita jejich nugetů často kolísá, zejména pokud jde o jejich křupavost.
Křupavá textura je klíčovým faktorem, kterým se domácí nugety mohou výrazně odlišit. Důležité je správné zpracování masa a technika smažení. Oproti komerčním variantám, které jsou často fritované, můžete doma dosáhnout lepších výsledků.
Důvodem, proč jsou kuřecí nugety tak oblíbené, je jejich univerzálnost a možnost přizpůsobení podle vlastních preferencí. Doma si můžete upravit chuť a texturu tak, jak vám vyhovuje, a to za použití kvalitních surovin.
Pokud jste nadšenci do kuchyně, vyzkoušení receptu na domácí kuřecí nugety může být zajímavou výzvou. Získáte tak nejen vynikající chuťový zážitek, ale i spokojenost z vlastního kulinářského umění. Navíc je zde ten problém, nebo spíše pokušení, že nugety z rychlého občerstvení typu KFC jsou dobré, ale nezdravé. Tyto nugety jsou o něco zdravější tím, že se zde vůbec nepoužívá olej.
Kuřecí nugety
4
porce20
157
kcalSuroviny
1 jogurt
0,5 kg kuřecího
2 vejce
1 ČL mleté papriky
kukuřičná strouhanka
1 ČL citrónové šťávy
Postup
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky.
Vytvoříme si těstíčko z jogurtu, vajec, mleté papriky, citrónové šťávy, soli a pepře. Kdo chce může přidat i koření na kuře.
Kuřecí nudličky obalíme v těstíčku. Můžeme je nechat i marinovat přes noc. Nudličky budou ještě křehčí.
Následně je obalíme v kukuříčné strouhance či podrcených kukuřičných lupíncích.
Dáme je smažiz do horkovzdušné fritézy předehřáté na 205 stupňů na 15 minut. Další alternativou je dát je do fritézy nebo do horkovzdušné trouby