Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Nedávno jsem navštívil autokemp Eden v Jinolicích a rozhodl se vyzkoušet jejich vyhlášené pečené koleno. Vzhledem k tomu, že koleno patří mezi mé oblíbené pokrmy, byl jsem zvědavý, jak si s ním zdejší kuchyně poradí.

Když mi talíř přistál před očima, první věc, které jsem si všiml, byla bohatá obloha. Koleno bylo doplněné množstvím cibule, kyselými okurkami a dalšími klasickými přílohami. Chleba bylo více než dost, což mě příjemně překvapilo – často se totiž setkávám s tím, že chleba bývá spíš na příděl.

A teď k samotnému kolenu. Musím říct, že maso bylo neuvěřitelně měkké. Odpadávalo od kosti tak snadno, že stačilo lehce přitlačit vidličkou. Chuť byla vyvážená, maso bylo dobře propečené a zároveň šťavnaté. Dochucení a solení bylo přesně akorát, což mě osobně velmi potěšilo, protože ne vždy se s tímto setkávám.

Koleno v autokempu Eden mě upřímně překvapilo svou kvalitou. Jsem zvyklý na různé varianty tohoto pokrmu, ale tady jsem měl dojem, že je vše připraveno s opravdovou péčí a citem pro detail. Kdybych měl koleno srovnat s jinými, která jsem ochutnal, musím přiznat, že toto patří k těm nejlepším, co jsem kdy měl.

Celkově bych návštěvu autokempu Eden a jejich pečené koleno doporučil každému, kdo má chuť na poctivou českou kuchyni. Nečekejte žádné přehnané gurmánské experimenty, ale pokud máte rádi dobře připravené klasické jídlo, budete spokojeni.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky