Foto: Freepik

Existuje na našem trhu několik cukrovinek a sladkostí, které tu jsou po generace a všichni je milují. Bohužel se stává, že čas od času se výrobce některé této sladkosti rozhodne ji stáhnout z trhu či přestat vyrábět. Příkladem mohou být Vlnky, Disko či sušenky Prince.

Podobný osud teď potkaly i rumové pralinky, které vyrábí společnost Nestlé prostřednictvím své dceřiné společnosti Orion. Pro někoho je to nepochopitelné, ale Orion odůvodnil své rozhodnutí tím, že ani Tesco ani Albert v centru Prahy tento výrobek již nenabízejí.

Foto: Freepik

Jejich historie je přitom velice obdivuhodná a začala se psát již v roce 1965. Původně se vyráběly pod značkou Zora Olomouc, kterou v roce 1992 zakoupila švýcarská firma Nestlé a zařadila pod značku Orion. Je ale velice pravděpodobné, že pralinky s rumovou příchutí máčené v čokoládově polevě s cukrovou krustou zde existovaly i před zahájením oficiální výroby. Poslední změnou, kterou prošly byla změna designu jejich obalu v roce 2014.

Oficiální zastavení výroby proběhne ke konci tohoto roku. Pokud je máte rádi, musíte si udělat zásobu a najít krám, kde je ještě mají, protože z nabídky mnoha obchodů již zmizely. Naštěstí to není úplný konec, protože rumové pralinky vyrábí i jiné společnosti a vyrábí je i s jinými příchutěmi, jako je slivovice, meruňkovice či sherry.

Zdroj: idnes.cz (odkaz)