Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Pizza Margherita na celozrnné tortille
1
porce10
15
minut606
kcalSuroviny
celozrnná tortila
rajský protlak nebo kečup
mozarella
rajče
vejce
stroužek česneku
bazalka
olivový olej
tymián
oregáno
Postup
najemno nastrouháme jeden stroužek česneku a dáme do mističky
přidáme rajský protlak, tymián, oregáno a trochu olivového oleje. Někdy může být rajský protlak hustší, v tom případě doporučuji naředit třeba lžící vody.
vše důkladně promícháme
celozrnnou tortillu dáme na plech
pomažeme naší směsí z rajského protlaku
poklademe nakrájené rajče a mozarellu
dle chuti a pro větší množství bílkovin můžeme dát na vrch jedno syrové vejce
dáme péct do trouby na grill, ale jen cca 5-10 minut. Nutno neustále hlídat, protože tortilla se rychle spálí. Jakmile je sýr rozpeklý a vejce upečeno, můžeme servírovat
po vytažení z trouby pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě nasekanou bazalkou