Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach
Pomazánky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě díky své všestrannosti, chutnosti a jednoduchosti přípravy. Jedná se o lahůdky, které lze použít na chleba, toust nebo jako součást různých pokrmů. Jednou z těchto populárních pomazánek je pažitková pomazánka, která láká svou svěžestí a jemnou chutí.
Pomazánky jsou ideální pro ranní snídani nebo lehkou svačinu. Rozetřené na čerstvý chléb nebo tousty dodávají rannímu jídlu chuť a výživu. Pažitková pomazánka s plátkem čerstvého rajčete nebo okurky je osvěžující a zdravá volba pro začátek dne.
Večeře je další příležitostí pro využití pomazánek. Mohou být součástí lehkého večerního občerstvení, přílohou k hlavnímu jídlu nebo dokonce jako náplň do sendvičů či wraps. Pažitková pomazánka může být skvělým doplňkem ke grilovanému kuřeti nebo zeleninovému sendviči.
Pomazánky také otevírají dveře k tvůrčímu experimentování v kuchyni. S různými ingrediencemi a kořením můžete vytvářet nové a originální kombinace chutí. Můžete přidávat bylinky, koření, ořechy nebo sušené ovoce pro zajímavé a bohaté chutě. Pažitková pomazánka s přídavkem chilli nebo kari je zajímavou alternativou pro ty, kteří milují pikantní pokrmy.
Pomazánky jsou jedním z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších pokrmů pro svou jednoduchost, všestrannost a chuťové vlastnosti. Bez ohledu na to, zda jsou použity jako součást denních jídel, společenských událostí nebo tvůrčích experimentů v kuchyni, pomazánky přinášejí radost a uspokojení všem, kteří je ochutnají. Pažitková pomazánka je jen jedním z mnoha variant, které můžete objevit a vychutnat si v této široké škále chutí a kombinací.
Zdroj: Žádný Špeky
Pažitková pomazánka
6
porcí5
minut156
kcalSuroviny
hrst pažitky
2 sýry typu žervé
50 g eidamu
Postup
Postup je velice jednoduchý - vezmeme pažitku a nasekáme ji na jemno.
Přidáme k ní žervé, nastrouhaný eidam a vše osolíme a opepříme.