Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Rotštejn – zřícenina, která vás okouzlí

Cestu po Klokočských skalách doporučuji začít u zříceniny hradu Rotštejn, která se nachází na úpatí skal. Tento historický hrad, jehož kořeny sahají do 13. století, vás přenese do doby středověkých rytířů a poskytne úžasnou atmosféru. Z hradních vyhlídek si můžete užít výhled na okolní krajinu, která je zejména na jaře a podzim obzvláště malebná.

Na Rotštejnu je možné natáčet videa i fotit, což využívají mnozí turisté a blogeři pro zachycení krás této památky. Natáčeli jsme zde i náš tip na výlet, protože toto místo má opravdu co nabídnout.

Cesta přes Klokočské skály

Jakmile projdete Rotštejnem, ocitnete se v Klokočských skalách, které jsou ideální pro pěší turistiku. Úzké skalní průchody, vysoké věže a nádherné vyhlídky dělají z této oblasti ráj pro milovníky přírody. Pěšina vede kolem skal, kde najdete různá zákoutí a úkryty, které jsou skvělým místem k prozkoumání.

Tip: Klokočské skály nejsou vhodné pro rodiny s kočárky nebo pro cyklisty, protože terén je náročný a místy kamenitý. Avšak pokud milujete dobrodružství, budete si tuto cestu užívat.

Výhledy, které stojí za to

Když vystoupáte na vrchol skalisek, naskytne se vám úžasný výhled na Český ráj, Krkonoše a v dálce i na Ještěd. Klokočské skály nejsou tak přelidněné jako jiné části Českého ráje, takže zde můžete zažít opravdový klid a pohodu.

Závěrem

Klokočské skály jsou ideálním místem pro ty, kteří hledají únik do přírody, krásné vyhlídky a trochu historie v podobě hradu Rotštejn. Pokud hledáte výlet, který vám nabídne krásné zážitky a zároveň vám umožní strávit čas v klidu daleko od davů, je tato oblast perfektní volbou.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky