Foto: Pixabay

Byl to právě on, který si jako první papež založ svůj vlastní Twitterový účet, kam pravidelně přispívá. Nyní dokonce nechal připravit pro své věřící mobilní aplikaci s názvem „Click to Pray“, což v překladu znamená Klikni a modli se.

V této aplikaci si mohou lidé naplánovat každodenní modlitby, na které občas pro mnoho práce a starostí zapomínají. Vylepšená verze této aplikace bude k dispozici ke stažení již v průběhu listopadu. Jeden z duchovních, kteří se na vývoji aplikace podíleli, otec Fréderic Fornos, prohlásil: „Modlitba není ztráta času, jak si někdy myslíme. Modlitba je jako semínko v temnotě, které přinese své plody v pravý čas.“

V této aplikaci si pak bude moc každý uživatel vytvořit vlastní profil, ve kterém si následně naplánuje své modlitby přesně podle svých možností. Nastavit si můžete i to, kolik času jste ochotni obětovat modlitbám a ve kterou denní dobu se vám to hodí nejvíce.

Váš telefon vás pak v danou dobu vždy upozorní. Podle Fornose půjde v budoucnu i o jakousi sociální síť díky které se mohou věřící propojit s dalšími a dokonce i s papežem. Známé úsloví „spojeni v modlitbách“ tak zde bude mít ještě reálnější podobu.

V tuto chvíli by aplikace měla být dostupná pouze v sedmi jazycích a bude k dispozici jak pro Android, tak pro iOS. Duchovní se však shodli na tom, že se v žádném případě nemá jednat o náhradu klasické modlitby, ale spíše o rozšíření portfolia.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)