Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Foccacia – jednoduchý italský chléb
4
porce10
202
kcal10
minutSuroviny
500 g hladké mouky
0,4 l vody
droždí v prášku
sušený česnek
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej
sušená rajčata
1 stroužek česneku
Postup
trochu vlažné vody smícháme s hrstí mouky a droždím v prášku
až kvásek po pár minutách vzejde, přidáme mouku, zbytek vody, sušená rajčata nakrájená najemno, sušený česnek, sůl a pepř
vypracujeme řidší těsto podobné těstu na perník a necháme ještě v teple vykynout
poté nalijeme na vymazaný pečící papír těsto na zhruba 2cm tloušťku a pokapeme olivovým olejem
poté dáme do trouby a a pečeme na 220 stupňů zhruba 10 minut. Ke konci můžeme teplotu zvýšit, aby to vytvořilo hnědou kůrku
do misky si nakapeme olivový olej a nastrouháme jeden stroužek česneku. Po vytažení z trouby naši foccaciu tímto olejem potřeme