PŘEHRAJTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE

Foto: Pixabay

My se vám pokusíme poradit nějaké zaručené tipy, jak jednoduše nosit šálu, ale zároveň si zachovat eleganci. Jedině tak totiž bude dokonale padnout k jakékoliv bundě či kabátu. Šál pak existuje bezpočet druhů od jednobarevných, oboustranných, vzorovaných, hedvábných, pletených, atd. Šály však již dávno neplní jen funkci praktickou, ale také módní. Vhodně vybraná šála totiž dokáže celý outfit nevídaně oživit a zdůraznit tak vaše přednosti i originalitu. Který styl vázání šály je pro vás nejlepší?

1. Do trojúhelníku

Jde o jednoduchý a elegantní styl vázání, který se nemusíte stydět vzít třeba i ke kabátku. Šálu si přehodíme přes krk tak, aby za jedno rameno koukal konec dlouhý max 20 cm a za druhé zbytek. Delším koncem jednou obtočíme krk. Po obtočení vezmeme ten delší konec a rozložíme ho. Uchopíme ho za roh na vnitřní straně a tento roh zastrčíme pod omotaný kus šály kolem krku. Ve výsledku vznikne jakoby trojúhelník, který nejen že zakryje dekolt a hrudník a ochrání je před nastydnutím, ale také dá vyniknout decentnímu vzoru na šále.

Foto: Pixabay

2. Cik cak

Tento způsob je vhodný i do větších mrazů, protože nám vytvoří pod bradou úhledný spletenec. Šálu si omotáme kolem krku zepředu tak, že jeden konec šály máme na levém rameni a druhý na pravém rameni. Polovinu délky šály pak máme přesně pod bradou. Následně vezmeme jeden konec šály a provlékneme ho prostorem mezi šálou a krkem ze shora a druhý konec šály zase provlékneme zespoda.

3. Na stranu

Tento způsob bývá poměrně obvyklý a to z jednoho prostého důvodu. Je totiž nejjednodušší. Bohatě totiž stačí, když si šálu přehneme na půl a obmotáme si krk zezadu tak, že na jednom rameni máme oko a na druhém rameni dva konce. Poté již stačí, když vzniklým okem protáhneme oba konce najednou. Tento způsob vázání je obzvláště vhodný v případě, že máte oboustranně vzorovanou šálu a chcete nechat vyniknout jejímu vzoru.

4. Seshora

Následující způsob oceníte nejen v třeskutých mrazech, ale i za silného větru. Navíc ho využijete nejen k prošívané bundě, ale rozhodně i ke kabátu. Když si totiž svou šálu uvážete volněji, můžete si za ni schovat i svou pusu. Pro tento způsob si musíte omotat šálu zepředu tak, aby polovina délky šály byla pod vaší bradou. Na každém rameni pak budete mít jeden konec šály. Oba tyto konce provlékněte vzniklým okem mezi krkem a šálou seshora.

5. Po francouzsku

Jde o styl populární zejména ve Francii, která mu dala i název. Vázání tohoto stylu vás ochrání v případě hustého sněžení a navíc si zachráníte i účes. Šálu si musíte pro tento způsob dát přes vršek hlavy tak, že jeden konec končí u prsu a druhý necháte volně dolů. Tento volný konec vezmeme a omotáme jednou kolem krku a následně ho prostrčíme do vzniklé smyčky seshora.

 

Napište nám do komentářů, jakou máte rádi šálu nebo jak si ji rádi vážete.

Zdroj: Prozeny.cz (odkaz)