Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Zeleninové hranolky bez smažení s domácí tatarkou
4
porce45
42
kcalSuroviny
1 celer
3 mrkve
1 řepa
2 stroužky česneku
sušený česnek
nakládané okurky
1 cibulka
zakysaná smetana
rozmarýn
sůl
pepř
olivový olej
Postup
Celer, mrkev a řepu oloupeme a nakrájíme na zhruba centimetrové hranolky. Všechny hranolky osušíme papírovou utěrkou do sucha.
po usušení je okořeníme solí, pepřem, rozmarýnem, sušeným česnekem a kapkou olivového oleje. Poté pořádně promícháme.
Hranolky rozvrstvíme na vymazaný plech a dáme do trouby a pečeme při 200 stupních zhruba 20 minut
na domácí tatarku si nasekáme najemno okurku a cibulku (můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle) a smícháme se zakysanou smetanou. Dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i trochu hořčice nebo citronové šťávy.
TIP
- Pokud se zajímáte o zdravé smažení, mohlo by vás zajímat také srovnání horkovzdušných fritéz
Celý recept si můžete přehrát zde: