Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Kuře na paprice
3
porce7
30
minut84
kcalSuroviny
1 kuřecí stehno
1 kapie nebo červená paprika
1 PL zakysané smetany
2 cibulky
kuřecí vývar nebo vody
trocha másla
mletá paprika
celozrnná mouka na zahuštění
Postup
Vykostíme si kuřecí stehno nebo si rozkrojíme kuřecí prso na medajlonky
maso osolíme a opepříme
do rozpáleného kastrolu si dáme trochu oleje a dáme kuřecí maso kůží dolů
maso opékáme z každé strany do zlatova, avšak alespoň 7 minut, aby jsme měli jistotu, že je maso hotové
když je maso hotové, vyndáme ho stranou a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na kostičky
až cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou papriku či kapii
osolíme, opepříme a přidáme asi dvě vrchovaté lžičky mleté papriky
vše lehce zapražíme. Dáme pozor, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vývarem nebo vodou.
v této podobě necháme opékat zhruba 20-30 minut
po uvaření přidáme 1 PL zakysané smetany a 1-2 PL mouky. Vše důkladně rozmixujeme, mouku provaříme a případně dochutíme.