Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Rajská polévka trochu jinak

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

30

minut
Calories

42

kcal

Suroviny

  • 5 rajčat

  • 1 l zeleninového vývaru

  • 1 jarní cibule

  • 1 konzerva nakládaných rajčat

  • 1 cibule

  • 50 g jemně mletých ovesných vloček

  • 2 stroužky nastrouhaného česneku

  • 2 PL jogurtu

  • 2 ČL zázvoru

  • sůl

  • pepř

  • hrst uvařených krup

Postup

  • nejdříve si nakrájíme na jemno jarní cibulku a normální cibulku. Dále si pak nakrájíme rajčata

  • v hrnci si rozehřejeme trochu oleje na střední plamen a přidáme cibulku, česnek a zázvor a vše orestujeme do sklovata

  • poté přidáme ovesné vločky a zarestujeme je, osolíme a opepříme

  • poté přidáme nakrájená rajčata a nakládaná rajčata a můžete i trochu chilli

  • po rozvaření přidáme vývar a necháme to 15-20 minut vařit. 

  • následně rozmixujeme, přidáme bílý jogurt znovu rozmixujeme

  • jako poslední přidáme vložku, třeba uvařené kroupy a jarní cibulku.