Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Odlehčená omáčka Bolognese
4
porce20
84
kcalSuroviny
1 krájená rajčata z konzervy
1 rajče
šťáva z půky citrónu
2 mrkve
1 cuketa
1 jarní cibulka
lahůdkové droždí
1 PL sójové omáčky
hrst červené čočky
parmezán
špagety
1/2 celeru
2 bobkové listy
sůl
pepř
bazalka
Postup
veškerou zeleninu si musíme pokrájet na stejné drobné kostičky, zn. mrkev, celer, cibuli, cuketu, jarní cibulku a rajčata
do hlubší pánve si dáme rozehřát olej a přidáme si tam mrkev, celer, cibuly a dva bobkové listy a lehce zarestneme. Když povrch začíná být sklovatý, tak osolíme a opepříme.
dále přidáme cuketu a dál pečeme. Po krátké době přidáme i rajčata a sekaná rajčata z konzervy. Vše pořádně podusíme a podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a přidáme červenou čočku, lahůdkové droždí, sójovou omáčku a citrónovou šťávu
opět promícháme a necháme zhruba 10 minut provařit, než čočka změkne. Když vypneme plotnu, natrháme volně jen pár lístků bazalky, ale již nevaříme.