Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Zeleninový salát s pečenou mozzarellou
1
porce15
214
kcalSuroviny
1 okurka
salátový mix
1 mozzarella light
cherra rajčata
ředkvičky
2 mrkve
1 kapie
1 červená cibule
olivový olej
citrónová šťáva
schwarldwaldská šunka
sůl
pepř
Postup
okurku si nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku najemno, červenou na nudličky, mrkev nastrouháme na jemném struhadle a ředkvičky na nudličky
tři plátky šunky si položíme na prkénko do hvězdice přes sebe a doprostřed dáme celou mozzarellu. Tu pak těmi plátky zcela zabalíme.
rozehřejeme si pánev na střední výkon a na sucho tam dáme mozzarellu a pečeme ji pomalu do zlatova z každé strany. Po vyndání si necháme zhruba pět minut mozzarellu odpočinout, aby povychladla a celá nám nevytekla do salátu.
Mezitím si uděláme zálivku z oleje, soli, pepře, citrónové šťávy a bazalky a pořádně vymícháme nebo utřeme v hmoždíři.
v míse si smícháme veškerou zeleninu se zálivkou, mozzarellu rozkrojíme na půl a položíme navrch.