Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Zeleninový salát s pečenou mozzarellou

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

214

kcal

Suroviny

  • 1 okurka

  • salátový mix

  • 1 mozzarella light

  • cherra rajčata

  • ředkvičky

  • 2 mrkve

  • 1 kapie

  • 1 červená cibule

  • olivový olej

  • citrónová šťáva

  • schwarldwaldská šunka

  • sůl 

  • pepř

Postup

  • okurku si nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku najemno, červenou na nudličky, mrkev nastrouháme na jemném struhadle a ředkvičky na nudličky

  • tři plátky šunky si položíme na prkénko do hvězdice přes sebe a doprostřed dáme celou mozzarellu. Tu pak těmi plátky zcela zabalíme.

  • rozehřejeme si pánev na střední výkon a na sucho tam dáme mozzarellu a pečeme ji pomalu do zlatova z každé strany. Po vyndání si necháme zhruba pět minut mozzarellu odpočinout, aby povychladla a celá nám nevytekla do salátu.

  • Mezitím si uděláme zálivku z oleje, soli, pepře, citrónové šťávy a bazalky a pořádně vymícháme nebo utřeme v hmoždíři.

  • v míse si smícháme veškerou zeleninu se zálivkou, mozzarellu rozkrojíme na půl a položíme navrch.