Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Křupavé langoše
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
20
minut
Kalorie
201
kcalSuroviny
10 dkg eidamu
300 g celozrnné hladké mouky
1 ČL kypřícího prášku
3 stroužky česneku
rajský protlak/kečup
150 g bílého jogurtu
sůl
Postup
v míse smícháme mouku, kypřící prášk, bílý jogurt a sůl. Vymícháme v hladké těsto a necháme zhruba deset minut odležet.
z kousku těsta vymodelujeme placku a dáme ji péct na 180 stupňů na zhruba 8 minut
hotový langoš potřeme směsí vody a nastrouhaného česneku, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Directions Step
TIP
- Existuje i varianta na sladko, a to když langoš po vytažení z trouby posypete skořicovým cukrem