Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Křupavé langoše

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

201

kcal

Suroviny

  • 10 dkg eidamu

  • 300 g celozrnné hladké mouky

  • 1 ČL kypřícího prášku

  • 3 stroužky česneku

  • rajský protlak/kečup

  • 150 g bílého jogurtu

  • sůl

Postup

  • v míse smícháme mouku, kypřící prášk, bílý jogurt a sůl. Vymícháme v hladké těsto a necháme zhruba deset minut odležet.

  • z kousku těsta vymodelujeme placku a dáme ji péct na 180 stupňů na zhruba 8 minut

  • hotový langoš potřeme směsí vody a nastrouhaného česneku, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • Directions Step

TIP

  • Existuje i varianta na sladko, a to když langoš po vytažení z trouby posypete skořicovým cukrem