Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Bramborovo tvarohové jahodové knedlíky
4
porce25
182
kcalSuroviny
1 vejce
12 jahod
350 g uvařených brambor
200 g nízkotučného tvarohu
sůl
cukr
350 g hrubé celozrnné mouky
tvaroh na strouhání
Postup
Uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vajíčko, sůl, cukr a tvaroh.
Nyní vypracujeme hladké těsto a vyválíme si šišku. Z ní si nakrájíme asi centimetrové plátky.
Každý tento plátek si vezmeme do ruky a vytvarujeme na placičku, do které zabalíme omytou a osušenou jahodu. Placičku zavřeme a uválíme kulatý knedlík, dáme pozor na veškeré spoje a prasklinky a pořádně je zaděláme, aby nám jahoda nevytekla do vody.
Do hrnce s vroucí vodou přidáme trochu soli, knedlík ještě lehce převálíme v ruce a vaříme 7 minut. Dáme pozor, aby se nám knedlíky nepřilepily ke dnu.