Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Vylepšené lečo
4
porce20
54
kcalSuroviny
3 kapie
1 červenou papriku
1 bílou papriku
2 červené cibule
3 vajíčka
1 konzervu nakládaných rajčat
0,5 kg rajčat
4 jarní cibulky
sůl
pepř
olej
Postup
Papriky, kapie a cibuly nakrájíme na zhruba stejné kostky.
V hrnci si rozehřejeme trochu oleje a přidáme cibuly. Když cibule zesklovatí, přidáme všechny papriky a kapii.
Když je paprika změklá, cca po 5 minutách, přidáme rajčata a konzervovaná rajčata. Ta stačí pouze vařečkou rozmačkat.
Osolíme, opepříme a přilijeme 2 dcl vody a necháme vařit 10 minut.
Pak tam rozklepneme vajíčka a nemícháme. Zakryjeme pokličkou a počkáme, až budou vajíčka uvařená. Poté je vařečkou jen roztrháme.
Nakonec vypneme plotnu a přidáme tam na jemno nasekanou jarní cibulku a případně dochutíme.
TIP
- Konzervovaná rajčata jsou velice důležitá, protože pochází z teplých krajin a tudíž jsou sladší a jejich chuť je intenzivnější.