Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Vepřový steak s pepřovou omáčkou – původní receptura
Počet porcí
1
porceDoba přípravy
20
minut
Kalorie
109
kcalSuroviny
1 plátek vepřové pečeně 4 cm
2 dcl silného hovězího vývar
5 cl brandy/vína
1 dcl mléka/smetany
plátek másla
1 PL nakládaného zeleného pepře
sůl
pepř
Postup
Začneme tím, že si vezmeme pořádně silný plátek vepřového, který osolíme a opepříme.
Tento plátek dáme na rozpálenou pánev a opékáme ho cca 5 minut z každé strany, tím docílíme medium.
Poté dáme na stejnou pánev nakládaný zelený pepř a trochu ho porozmačkáme. Následně ho zalijeme brandy a necháme zredukovat.
Když je omáčka hustší nebo když se již začíná lehce přichytávat, přidáme smetanu a provaříme jen pár minutek. Po odstavení z plotny dáme volně rozpustit máslo.