Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Citrusová limonáda

Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

27

kcal

Suroviny

  • 15 dkg třinového cukru

  • trs máty

  • 1 pomeranč

  • 1 l vody

  • 0,5 l šťávy z pomerančů

  • 7 citronů

  • 10 dkg jahod

Postup

  • Nastrouháme si kůru z jednoho citronu a ze čtvrtiny pomeranče.

  • Do štávy z pomerančů si vymačkáme všechny citrony.

  • Poté si dáme do hrnce vodu, přidáme třtinový cukr a pomalu přivedeme k varu, dokud se cukr nerozpustí a tím vytvoříme cukrový sirup.

  • Ke konci přidáme kůru z citronu a pomeranče a ještě to necháme lehce povařit.

  • Do sklenice si dáme několik pokrájených jahod a pár lístků máty a podrtíme to. Pak přidáme několik kostek ledu a zalijeme to vychladnutým cukrovým sirupem. Nakonec to dolijeme pomerančovou šťávou s citronovou štávou.