Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Lahodná francouzská cibulačka
Počet porcí
6
porcíDoba přípravy
30
minut
Kalorie
96
kcalSuroviny
8 velkých cibulí
1,5 l vývaru
1 bagetka
2 dcl bílého vína
tymián
plátek másla
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
pepř
50 g eidamu
Postup
Cibuli si nakrájíme na jemno. V hrnci si rozpálíme trochu oleje a přidáme tam nakrájenou cibuli.
Po chvilce opékání osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření a po čase můžeme i máslo a víno.
Když má již cibule hnědou barvu, zalijeme polévku vývarem a pozvolna vaříme 20 minut. Nakonec to celé rozmixujeme.
Bagetku si nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, natřeme trochou másla či oleje a necháme v troubě na 200 stupňů lehce zezlátnout. Pak ji posypeme trochou strouhaného sýra a znovu dáme na gril.
TIP
- Cibulačka se servíruje s rozpečenou bagetkou a sklenkou dobrého vína.