Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Paprikové lusky s rajskou omáčkou
6
porcí60
115
kcalSuroviny
6 bílých paprik
2 konzervy nakrájených rajčat
2 cibule
100g celozrnné rýže
300g mletého hovězího masa
0,5l vývaru
skořice
sůl
pepř
mletý zázvor
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 PL octa
Postup
Maso si osolíme a opepříme a pořádně promícháme. K masu přidáme uvařenou rýži a opět promícháme.
Z papriky odkrojíme špičku a odstraníme semínka. Poté papriku opatrně naplníme masovou směsí.
Do pánve si dáme trochu oleje a rozpálíme ho. Přidáme cibulku a opékáme do růžova. Poté přidáme nové koření, bobkový list, mletý zázvor a skořici.
Po minutce přidáme i cukr, ocet a znovu promícháme.
Celou směs opákáme, dokud cukr nezhnědne. Hned poté přidáme rajčata a hovězí vývar. Dále vaříme asi 20 minut a nakonec můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.
Samozřemmě vyndáme bobkový list i nové koření. Papriky naskládáme do omáčky a dáme do trouby na 200 stupňů asi na 40 minutek.