Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Vepřové s pivem na kořenové zelenině
4
porce140
183
kcalSuroviny
0,5 kg vepřových kostek
10 dkg mrkve
10 dkg celeru
10 dkg petržele
30 dkg brambor
2 cibule
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 ČL celého pepře
pepř
1 pivo
sůl
kmín
Postup
Nejdříve ze všeho si okořeníme maso kmínem, solí a pepřem a maso promícháme.
Pánev si rozpálíme, přidáme na ní trochu oleje a maso. To opečeme do zlatova.
Opečené maso dáme do nějaké misky a do pánve s výpekem dáme cibuli nakrájenou na kostičky.
Když je cibule sklovatá, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a nějakou bylinku ze zahrádky, třeba rozmarýn.
Když je cibule lehce nahnědlá, přidáme kořenovou zeleninu, tzn. brambory, celer, petržel a mrkev.
Zeleninu zrhuba 10 minut dusíme a poté přidáme zpět opečené maso a promícháme.
Vše zalijeme půl litrem piva a dáme to celé do předehřáté trouby na 160 stupňů asi na dvě hodinky.