Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Nejlepší gulášová polévka z mletého masa
6
porcí60
49
kcalSuroviny
4 cibule
4 kuličky nového koření
1 ČL kmínu
pepř
sůl
0,5 kg mletého hovězího masa
3 stroužky česneku
1 PL majoránky
1 PL mleté papriky
Postup
Na troše oleje opečeme cibuli, přidáme nové koření, kmín, osolíme a opepříme. Vše opečeme do hněda.
Když je cibule opečená, přidáme mleté maso a opékáme dál.
Maso musíme obracečkou rozdělit na jednotlivé kousky. Po upečení přidáme nastrouhané stroužky česneku.
Po minutce přidáme mletou papriku a můžeme i chilli a samozřejmě drunutou majoránku.
Když zarestujeme papriku, což trvá asi minutu či dvě, tak celou polévku zalijeme vodou nebo vývarem.
Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a celé přivedeme k varu. Dále přidáme jednu bramboru nastrouhanou, kterou to zároveň zahustíme. Vaříme, dokud není maso a brambory uvařené do měkka.