Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Šťavnatá domácí sekaná, která se nedá vysušit
Počet porcí
8
porcíDoba přípravy
70
minut
Kalorie
95
kcalSuroviny
1 kg mletého míchaného masa
15 dkg celeru
15 dkg mrkve
20 dkg eidamu
4 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 ČL kmínu
1 PL majoránky
Postup
Do mísy vložíme maso, na hrubém struhadle nastrouhaný celer a mrkev, na jemném struhadle nastrouhaný eidam a česnek, 2 vejce, nakrájenou cibuli, sůl, pepř a majoránku.
Do formy na biskupský chlebíček dáme polovinu směsy a doprostřed vložíme na tvrdo uvařená vejce. Potom zakryjeme druhou polovinou těsta.
Na vrch posypeme na hrubo sekaným pepřem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct asi na hodinu.