Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Tradiční segedinský guláš
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
70
minut
Kalorie
113
kcalSuroviny
4 cibule
5 kuliček nového koření
1 ČL kmínu
0,5 kg vepřové plece
1 PL mleté papriky
1,5 l hovězího vývaru
150 g kysaného zelí
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Postup
V hrnci si rozpálíme olej a přidáme nasekanou cibuly, nové koření, kmín a necháme restovat.
Když je cibule hnědá, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, zamícháme a budeme dále opékat pod pokličkou. Maso pustí šťávu. V ten moment dáme pokličku pryč a necháme šťávu téměř celou vypéct.
Přidáme lžíci papriky a kráce zamícháme. Přidáme zelí a opět pořádně zamícháme.
Po asi 2 minutách přilijeme vývar nebo vodu a necháme společně vařit asi hodinku. Těsně před dokončením přidáme ještě nastrouhaný česnek.
TIP
- Nové koření není sice tradiční přísadou, ale pozvedne nejen tuto, ale téměř každou omáčku o úroveň výše. Nehledě na jeho zdravotní benefity.