Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Fazolová polévka s opečenou klobáskou
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
70
minut
Kalorie
43
kcalSuroviny
3 cibule
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 ČL kmínu
0,25 kg barevných fazolí
1 PL mleté papriky
1,5 l vývaru
2 brambory
2 ČL majoránky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
Postup
Do hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme nasekané cibule.
Když je cibule sklovatá, přidáme 5 kuliček nového koření, bobkové listy a kmín. Vše opékáme do hněda.
Po opečení přidáme fazole, které jsme si přes noc nehcaly namočené ve vodě a 5 minut společně opékáme.
Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
Vaříme zhruba 30 minut. Poté tam přidáme na kostky nakrájené brambory a majoránku a vaříme dalších 30 minut.
TIP
- Když k namočeným fazolím přidáte jedlou sodu, tak se doba máčení zkrátí na polovinu.
- Pokud je polévka málo hustá, můžete zahustit jíškou nebo nastrouhanou bramborou.