Foto: Freepik

Kdo propůjčil postavám svůj hlas?

Hlavní role v nové verzi pohádky se ujal tým předních českých herců, kteří se chopili dabingu s nadšením. Princezna Krasomila zaujme svým hlasem, který jí propůjčila talentovaná herečka Anna Fialová. Její lehký, ale zároveň silný projev oživí postavu milované princezny a přinese jí novou dynamiku. Vedle ní stojí král Miroslav, jehož hlas patří herci Marku Lamborovi. Jeho charismatický a přesvědčivý projev dodává postavě krále hlubší rozměr.

Záporákem v příběhu je zlý rádce Maxim, jehož hlasem přivedl k životu Aleš Procházka. Jeho výrazná herecká zkušenost přidává postavě náležitou dávku temnoty a manipulace, což přináší příběhu náboj, který diváky nenechá chladnými. Tým doplňují další známé hlasy, jako jsou Michal Holán a Petr Pospíchal, kteří se postarají nejen o dramatické momenty, ale i o zábavné dialogy, jež rozesmějí všechny věkové kategorie.

Tradiční příběh s moderní technologií

Tvůrci se rozhodli vdechnout nový život klasickému příběhu, který známe z dětství, a využili k tomu nejnovější animátorské techniky. Režisér Radek Beran zdůraznil, že si tvůrci kladli za cíl zachovat kouzlo původního filmu a oživit klíčové scény, které jsou pro diváky ikonické. Příkladem je legendární jízda na kládě nebo zpívající švec na hranicích království – scény, které diváci milují, zůstanou ve filmu, ale budou vypadat naprosto moderně.

Produkce plná výzev

Příprava filmu byla náročná nejen po stránce technické, ale také organizační. Film vznikal v koprodukci několika významných studií, včetně České televize, polského Human Film a slovenského Filmpark production. Animace měla na starost společnost PFX pod vedením Jana Koníčka, který má bohaté zkušenosti s vizuálními efekty. Každý detail byl promyšlený a zpracovaný s péčí, aby výsledek působil jako opravdové mistrovské dílo.

Pohádka, která překročí hranice

Tato nová adaptace přináší klasické české pohádce svěží vítr a ukazuje, že tradice a moderní technologie mohou jít ruku v ruce. Příběh plný romantiky, napětí a humoru osloví nejen české publikum, ale má šanci zaujmout i mezinárodní diváky. Pohádka, která zůstává věrná svému originálu, zároveň vnáší nový dech do filmové tvorby a posouvá hranice toho, co může česká pohádka nabídnout.

Premiéra této pohádky je naplánovaná na 7. listopadu, a už nyní vzbuzuje velká očekávání. Diváci se mohou těšit na vizuálně propracovaný a emocionálně silný zážitek, který spojuje tradici s moderním přístupem. Tato pohádka je nejen poctou klasickému dílu, ale také ukázkou toho, jak lze s pomocí technologie znovu vyprávět příběhy, které jsou součástí naší kulturní identity.

Zdroj: Gamebot.cz