Bezmasý boršč

IMG20210424123631

Bezmasý boršč

Počet porcí

6

porcí
Příprava

15

minut
Vaření

60

minut
Kalorie

295

kcal

Suroviny

  • 2 mrkve

  • 2 petržele

  • 100 g celeru

  • 4 stroužky česneku

  • 2 červené řepy

  • 100 g bílého kysaného zelí

  • 2 brambory

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • sůl a pepř

  • 1 PL zakysané smetany

  • citron či ocet na dochucení

  • sůl 

  • pepř

  • cukr

Postup

  • Veškeré suroviny pokrájíme na zhruba centrimetrové kostičky

  • Zalijeme zhruba 2 litry vody

  • Přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu

  • Nakonec přidáme zhruba dvě lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, cukr a citronovou šťávu nebo ocet dle chuti

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me