Foto: Pixabay

Mezi nejčastější problémy pak patří nespavost, deprese, úzkost či snížená funkčnost plic. Pro návrat do normálního života a vyléčení všech následků koronaviru je nejlepší variantou dopřát si léčebný lázeňský pobyt. To naštěstí není žádný problém, protože naše vlast je na lázeňská místa skutečně bohatá.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Mariánské lázně léčí nejen procedurami, ale i nádherným prostředím. Mnoho lidí říká, že nejtěžší otázka je, zda se jedná o město v parku nebo park ve městě. O kvalitě zdejšího lázeňství svědčí nejen jejich více jak 200letá tradice, ale také mnoho světoznámých osobností, které toto nádherné město navštívili. Nechyběl mezi nimi ani Rakousko-uherský císař František Josef I. nebo britský král Eduard VII.

Přímo v Mariánských lázních můžete nalézt více než 40 minerálních pramenů využívaných převážen k léčbě onemocnění močového ústrojí. Složení minerálních pramenů je však natolik různorodé, že se využívá hojně i k léčbě pohybového aparátu, trávicího traktu, onkologických onemocnění, metabolických problémů nebo problémů s gynekologií.

LÁZNĚ PODĚBRADY

Historie města Poděbrady sahá až hluboko do středověku, do 12.století, a město samotné bylo mnohokrát svědkem historických událostí. Lázeňství se zde začalo provozovat o mnoho století později. Na počátku 20. století se rozhodl tehdejší majitel poděbradského panství Arnošt Filip Hohenlohe ze Schillingsfürstu najít léčivý pramen, a proto v roce 1905 pozval věhlasného proutkaře baron Büllowa z Bothkampu, díky němuž vytryskl dne 1. srpna 1905 na nádvoří zdejšího zámku pramen. Následně v roce 1908 byly založeny Lázně Poděbrady.

Od té doby jsou Lázně Poděbrady největšími středočeskými lázněmi. Úspěšně se zde léčí nemoci kardiovaskulárního systému, cukrovky nebo pohybového ústrojí. Součástí lázní je i překrásná promenáda zabudovaná do lázeňského parku, který dopřeje pokoj duši i tělu. O kvalitě lázní může hovořit 25 tisíc klientů, kteří sem každoročně rádi zavítají a mnozí se vracejí.

LÁZNĚ HARRACHOV

Harrachov je známý spíše jako lyžařské středisko a málo kdo ví, že je také lázeňským městem. Harrachov vznikl v 17. století z malé vesničky a byl pojmenován po majitelích zdejšího panství Harrachsdorf a následně Harrachov. Když Harrachové začali budovat svůj Harrachov jejich původní záměr byl vytvořit zde pohádkové lázně uprostřed nádherných Krkonoš. Dodnes jsou pak v tomto městě původní stezky vedoucí podél malebných potůčků.

Harrachov je navíc díky poloze v Krkonošském národním parku i jedním z mála míst v republice, kde je panenská příroda a naprosto čisté ovzduší, což je přesně to, co potřebuje každý po covidu. V současné době se zde nachází i pivovar, který zde vytvořil i zajímavé romantické procedury a celé pivní lázně. Díky příměsi piva v minerální vodě mají procedury vliv na regeneraci a vyživovaní pokožky, odplavení škodlivých látek z těla a ne léčbu akné.

Největší výběr lázeňských pobytů najdete na Spa.cz, stačí si jen vybrat lázně a vyrazit.