Křupavý hanácký salát

Křupavý hanácký salát

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

148

kcal

Suroviny

  • 1/4 červeného zelí

  • 1 gervais

  • 1 zakysaná smetana

  • 3 ČL křenu

  • 3 ČL dijonské hořčice

  • 1 červená cibulka

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Zelí si nastrouháme na hrubém struhadle a červenou cibulku si zase nastrouháme na jemném struhadle

  • V míse si smícháme gervais, zakysanou smetanu, křen, hořčici, sůl a pepř

  • Poté přidáme zelí a pořádně promícháme

TIP

  • Pro lepší chuť doporučujeme nechat odležet na chladném místě ideálně přes noc. Cibule se totiž rozleží spolu s tím gervais.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me