Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

10

minut
Doba vaření

12

minut
Kalorie

94

kcal

Suroviny

  • 10 vajíček na tvrdo

  • 1 menší cibulka

  • 1 jarní cibulka

  • 2 nakládané okurky

  • 300g gervais

  • 2 ČL dijonské hořčice

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Vajíčka vložíme do vody a přivedeme k varu. Jakmile se vaří, tak vaříme pouze 12 minut. Poté je vyjmeme a vložíme do ledové vody, aby nám šla dobře skořápka sloupnout.

  • Nakrájíme si na jemno cibulku, jarní cibulku a nakládanou okurku a smícháme to se gervais, hořčicí, solí a pepřem.

  • Do této směsy přidáme na jemno nastrouhané žloutky a společně utřeme. Vznikne nám tak žloutková fáš. 

  • Následně pokrájíme bílky na středně jemno a vše společně vymícháme.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Pomazánka z míchaných vajíček

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me