Vepřový steak s pepřovou omáčkou – původní receptura

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Vepřový steak s pepřovou omáčkou – původní receptura

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

109

kcal

Suroviny

  • 1 plátek vepřové pečeně 4 cm

  • 2 dcl silného hovězího vývar

  • 5 cl brandy/vína

  • 1 dcl mléka/smetany

  • plátek másla

  • 1 PL nakládaného zeleného pepře

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Začneme tím, že si vezmeme pořádně silný plátek vepřového, který osolíme a opepříme.

  • Tento plátek dáme na rozpálenou pánev a opékáme ho cca 5 minut z každé strany, tím docílíme medium.

  • Poté dáme na stejnou pánev nakládaný zelený pepř a trochu ho porozmačkáme. Následně ho zalijeme brandy a necháme zredukovat.

  • Když je omáčka hustší nebo když se již začíná lehce přichytávat, přidáme smetanu a provaříme jen pár minutek. Po odstavení z plotny dáme volně rozpustit máslo.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ