Foto: Pixabay

Spotřebitelé si často neuvědomují rozdíly v LED osvětlení. Existuje mnoho možností výběru a velké rozdíly v kvalitě. Osvětlení bývalo výhradně funkčním nákupem, ale protože trávíme stále více času uvnitř místností a doma, kvalita světla se stala ještě důležitější. Proto společnost Signify vyvinula standard EyeComfort ověřující pohodlí pro oči, který vede zákazníky a pomáhá jim s výběrem světla vhodného jak pro jejich oči, tak pro jejich domov. 

Jak vybrat správnou žárovku

Na trhu lze nalézt nepřeberné množství LED svítidel, ale ne všechny nabízejí to samé. Světelné zdroje Philips LED například na rozdíl od těch méně kvalitních neblikají. Ačkoliv lidské oko není schopné na pohled zaznamenat rozdíl, může mít světlo z některých žárovek a svítidel za následek velmi nepříjemné dopady na zdraví a celkové pohodlí. Světelné zdroje EyeComfort zároveň eliminují veškerý slyšitelný hluk, takže uživatele nic nebude rušit v plném soustředění.

Dalším faktorem, kterému tyto žárovky zabraňují, je oslnění. Některé LED žárovky totiž způsobují nepříjemné oslnění, které nemusí být na první pohled viditelné kvůli světelnému jasu. To pak může vést až k bolestem hlavy a dalším nepříjemným pocitům. 

Posledním prvkem, který se v souvislosti s žárovkami často sleduje, je zkreslení barev – to určuje, jak málo světelný zdroj zkresluje barvy. Technologie EyeComfort zaručuje velmi vysoký Index zkreslení barev, díky kterému uživatelé uvidí své okolí vždy přirozeně – jako za denního světla.

Globální výzkumy ukazují, že zhoršení zraku je pro lidstvo velkým problémem, ale málokdo podniká kroky k udržení jeho zdraví. Přitom pro zvýšení celkového komfortu a pohodlí očí stačí pouze vyměnit žárovku.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Signify