Foto: Freepik

Jak odhadujete své šance na výhru v karetních hrách o peníze?

Hráči se zkušenostmi nejenže zažívají živé vzrušení ze stolních her, ale také vědí, jak odhadnout své šance na úspěch. Tato dovednost přichází se zkušenostmi a závisí na hluboké znalosti pravidel konkrétní hry, schopnosti zapamatovat si karty a ve správný čas přečíst chování soupeře u stolu. Poker, baccarat a blackjack v kasinu Slottika mají zcela odlišnou strukturu herních kol, ale šanci na výhru má každý účastník. Pojďme si porovnat šance na výhru při losování v každé z těchto tří legendárních karetních her.

Poker

Texas Hold’em a Omaha poker hrají miliony hráčů. Každý rok se konají turnaje World Series of Poker (WSOP). Při sledování takových legend slavné karetní hry, jako je Phil Helmut, se může hráč náhle rozhodnout složit karty nebo zdvojnásobit. Takové akce souvisejí se schopností pokerového hráče ve správný čas odhadnout své šance na úspěch. V pokeru závisí pravděpodobnost výhry na následujících faktorech:

  • síla počátečního listu: dvojice karet, které hráč obdrží po rozdání;
  • Hodnota 5 společných karet, které se objeví na stole během kol losování;
  • počet žetonů: na základě velikosti svého bankrollu se rozhodnete, zda navýšit, složit, jít all-in atd;
  • zkušenosti pokerového hráče: schopnost zvolit správný styl hry a strategii ve správný čas výrazně zvyšuje šance na výhru.

V pokeru existuje hotový seznam startovních karet, se kterými je lepší do kola hry nevstupovat, jako jsou například karty multi-suit 2 a 7. I tyto karty však mohou přinést výhru, a to je na této hře skvělé. Hráči pokeru musí často riskovat, aby zdvojnásobili svůj bank a udrželi se ve hře, a proto vstupují do hry s nevýhodnými kartami. V takovém případě jsou však šance na úspěch extrémně nízké.

Silná počáteční kombinace, například pár králů v jedné barvě, vám umožní počítat s tím, že získáte silnou kombinaci: set, postupku, full house. V takovém případě se šance na úspěch násobí. To vám umožní zvýšit sázky a vyvinout tlak na soupeře. Je však důležité sledovat karty a počítat pravděpodobnosti, zejména když u pokerového stolu sedí 10 hráčů.

Foto: Freepik

Baccarat

Baccarat je hra plná intrik a dynamické hry. Účastník soupeří s krupiérem a snaží se nasbírat co nejvíce bodů z karet. V jednotlivých kolech hry je často zaznamenána remíza. V případě 2 a 9 v baccaratu získá účastník počet bodů odpovídající hodnotě karty. Naproti tomu karty 10, J, Q, K nepřinášejí nic. A to je jen jeden bod do prasátka. Počáteční šance na výhru v tahu je tedy pro hráče i krupiéra stejná.

Na začátku losování jsou karty rozdány nejprve hráči a poté krupiérovi. Podle odborníků z komunity GamblingSites.com je šance hráče na výhru v baccaratu vypočtena jako 1:1, šance krupiéra je 0,95:1 (po odečtení provize) a šance na remízu je 9:1. Zatímco v pokeru a blackjacku je více kol sázek, v baccaratu hráči nejprve vsadí a pak jednoduše čekají, až se karty objeví na stole. V baccaratu se tedy musíte spoléhat spíše na štěstí než na použití nějaké strategie.

Je důležité vzít v úvahu, že online kasina mají baccarat stroje a živé hry. V prvním případě je za losování zodpovědný generátor náhodných čísel. Hrací automat, jako je Baccarat od Pragmatic Play, má určité procento návratnosti (RTP), což je důležité vzít v úvahu během dlouhé herní relace. V případě živých her hraje hru skutečný hostitel, takže výsledek losování, stejně jako šance na výhru, jsou maximálně nepředvídatelné.

Blackjack

V blackjacku se losují zajímavé kombinace karet s nepředvídatelným výsledkem. Do hry se může zapojit až 7 hráčů najednou. Hráči často hrají jeden na jednoho s krupiérem. Cílem je nasbírat více bodů než soupeř, maximálně však 21. Hráči nejprve obdrží své páry karet a poté následuje krupiér. Hodnoty karet v blackjacku jsou následující:

  • Eso (A): 1 nebo 11 bodů;
  • 2 až 10: počítá se podle hodnoty;
  • J, Q, K: 10 bodů.

Po vyhodnocení svého páru karet se hráč rozhodne, zda si vezme další kartu, nebo hru přeruší. V tomto případě je důležité nepřečerpat, jinak dojde k prohře. V blackjacku je povoleno zdvojnásobit sázku během tahu. Tato možnost nastává v případě, že hráč drží karty s celkovým počtem bodů mezi 9 a 11 nebo provedl split. V případě splitu hráč jednoduše rozdělí počáteční karty na dvě a hraje je proti ostatním soupeřům. K tomu obvykle dochází při získání es z ruky.

Šance na výhru v blackjacku závisí nejen na štěstí, ale také na schopnosti hráče vypočítat možné pravděpodobnosti. Zkušení hráči si procvičují schopnost zapamatovat si karty a analyzovat aktuální herní situaci. To jim umožňuje odhadnout, jaké karty zbývají v herním balíčku a s jakou pravděpodobností připadnou jejich soupeřům. Je jasné, že zohlednění každého detailu není reálné. Výpočet pravděpodobností však umožňuje učinit ve správný okamžik správné rozhodnutí: zastavit nebo zdvojnásobit s tím, že si vezmete další kartu do ruky.

Ve které karetní hře je větší šance na výhru?

Již jsme se zabývali tím, jak odhadnout své šance na úspěch v pokeru, baccaratu a blackjacku. Na základě pravidel a specifik každé z těchto karetních her je třeba poznamenat, že právě v baccaratu se hráči nejvíce spoléhají na štěstí. Zde je pravděpodobnost výhry nebo prohry stejná. Naproti tomu v blackjacku a pokeru mají hráči možnost analyzovat situaci u stolu, vypočítat pravděpodobnosti a učinit správné rozhodnutí. Proto jsou šance na výhru v blackjacku a pokeru vyšší než v baccaratu.

Je jasné, že ne všichni hráči mají matematické myšlení a dokonalou paměť. Při hraní pokeru nebo blackjacku o peníze se často stává, že si účastníci hru jednoduše užívají, aniž by používali jakoukoli strategii. V takovém případě se šance na výhru nijak neliší od hry baccarat, kde o všem rozhoduje štěstí.

S velkým bankrollem a použitím strategií počítání karet mají hráči pokeru a blackjacku dobrou šanci vyhrát na dálku. Tato hra však vytváří velké napětí, protože potřebujete nejvyšší úroveň koncentrace. Tento přístup je typický pro skutečné profesionály, pro které jsou karetní hry způsobem, jak vydělat peníze.

Jak zvýšit své šance na výhru v pokeru, blackjacku a baccaratu?

Hráči si chtějí karetní hry nejen užít, ale očekávají také velké výhry. Sázková čísla v pokeru, baccaratu a blackjacku umožňují v online kasinech solidní výhry. Mnoho hráčů se však často dopouští řady běžných chyb, které jejich šance na výhru výrazně snižují. Níže se podíváme na to, jak se nešťastným chybám vyhnout a přiblížit se výhře v karetních hrách.

  1. Ovládejte svůj emocionální stav. Silné emoce a adrenalin během karetní hry často podněcují hráče k neuváženým činům. Hráč například ve snaze rychle se vyrovnat rychle zvyšuje sázky nebo jde do all-in.
  2. Vyberte si stoly s vhodnými sázkovými limity. Výběr sázkového limitu by měl být srovnatelný s výší vašeho bankrollu. V honbě za velkými výhrami si hráči často vybírají stoly s vysokým limitem a rychle přicházejí o své peníze.
  3. Vyhýbejte se stolům se zkušenějšími soupeři. Je důležité vybírat si stoly, kde je úroveň dovedností hráčů přibližně stejná jako ta vaše. Zkušený hráč nebo profesionál má v pokeru a blackjacku mnohem větší šanci na výhru.
  4. Používejte strategie a experimentujte s herními styly. Analyzujte chování soupeřů, vypočítávejte pravděpodobnosti a podle toho spravujte svůj bankroll – to vše zvyšuje vaše šance na výhru.
  5. Rozvíjejte se a získávejte zkušenosti. Studujte rady odborníků, navštěvujte školení a upevňujte své znalosti v praxi. Tím zvýšíte své zkušenosti a získáte při losování znatelnou výhodu nad svými soupeři.

To jsou jen některá doporučení, která zvýší vaše šance na výhru v karetních hrách. Umění hry spočívá v tom, abyste dovedně spojili své zkušenosti a faktor štěstí v jedno. Je samozřejmé, že žádná strategie neposkytuje 100% záruku úspěchu, pouze výhodu oproti méně zkušeným hráčům.

Důležitost zodpovědného hraní pokeru, baccaratu a blackjacku

Znalost pravidel zodpovědného hraní vám pomůže kontrolovat náklady na hazardní hry a umožní vám činit informovanější rozhodnutí. Je důležité si uvědomit, že hraní pokeru, blackjacku a baccaratu o skutečné peníze s sebou nevyhnutelně nese riziko ztráty celého vašeho bankrollu. I skuteční profesionálové se často potýkají s vážnými prohrami. Klíčové aspekty zásad zodpovědného hraní jsou následující:

  • Přidělte si na hru částku, kterou si můžete dovolit prohrát;
  • kontrolovat délku herních sezení;
  • nehrajte pod vlivem alkoholu nebo drog;
  • Hrát o peníze mohou pouze dospělí uživatelé.

Na webových stránkách charitativní organizace GambleAware, která pomáhá hráčům bojovat se závislostí na hazardních hrách, je k dispozici sekce s podrobnými doporučeními. Ještě před hraním karetních her o peníze je vhodné seznámit se se zásadami zodpovědného hraní. Ať vám hraní blackjacku, pokeru a baccaratu přinese cenné zkušenosti a jen pozitivní emoce!

Zdroj: tisková zpráva Kajot casino Prime

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.