Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

V dnešní době, kdy mnozí z nás již několikrát navštívili zahraniční destinace, začínáme znovu objevovat krásy naší domoviny. Česká republika nabízí nespočet míst plných historie, přírodních krás a kulturního dědictví, které si zaslouží naši pozornost. Rodinné dovolené a školní výlety jsou ideální příležitostí, jak těm nejmenším ukázat, že kouzlo a dobrodružství se neskrývá jen za hranicemi, ale také přímo v srdci naší země.

Pro rodiny s dětmi jsou dnes klíčové pohodlí, bezpečí a zábava. Dětské hřiště v Autokempu Eden Jinolice bylo jedním z aspektů, které jsem osobně velmi ocenil. Moje dcerka si tam vyhrála celé hodiny, a to vše pod mým dohledem, protože jsem na ni viděl přímo z terasy naší chaty.

Autokemp Eden Jinolice se pro mě a mou rodinu stal perfektní volbou pro letní dovolenou v srdci Českého ráje. Po důkladném prozkoumání webových stránek kempu a strávení několika dnů ve velké chatě, kterou kemp nabízí, jsem se rozhodl podělit se o své zkušenosti a zároveň vám poskytnout podrobný přehled všech možností a služeb, které kemp nabízí.

Ubytování: Velká chata – komfortní domov uprostřed přírody

Bydleli jsme ve velké chatě, která mě nadchla svým moderním vybavením. Chata byla prostorná, dobře vybavená a nabízela všechno, co jsme pro náš pobyt potřebovali. Pohodlné postele zajistily kvalitní spánek po dlouhých dnech plných výletů. Co mě ale překvapilo nejvíce, byla plně vybavená kuchyně.

Možnost vařit si vlastní jídlo v kempu s tímto standardem byla opravdu příjemným bonusem, který ne vždy naleznete v obdobných zařízeních. Navíc zde je oddělený sprchový kout od záchodu. V naší chatě byly dva velké pokoje, kde byly pohodlné postele s tím, že u každé byl nějaký stolek, komoda či noční stolek, kam si v noci můžete odložit brýle a pití. To mnohdy bývá problém.

Ostatní typy ubytování

Autokemp Eden Jinolice nabízí celou škálu dalších ubytovacích možností, které uspokojí různé preference:

  • Hlavní budova: Komfortní pokoje ideální pro větší skupiny, blízko všech služeb kempu.
  • Malá chata: Jednoduché a cenově dostupné ubytování, skvělé pro kratší pobyty.
  • Okál: Kombinace pohodlí a praktičnosti, středně velká chata vhodná pro menší rodiny.
  • Dřevěná chata: Autentické ubytování blíže přírodě, ideální pro ty, kdo hledají tradiční kempový zážitek.
  • Mobilní dům: Moderní, plně vybavený a komfortní, skvělý pro delší pobyty.
  • Karavanová stání a stanová místa: Pro milovníky klasického kempování s přístupem ke všem základním zařízením kempu.

Stravování: Gurmánský zážitek přímo v kempu

Restaurace v kempu Eden Jinolice mě opravdu mile překvapila. Rozhodl jsem se pro polopenzi a ochutnal několik jídel, která byla skutečně na vysoké úrovni. Hovězí guláš byl jedno z nejlepších jídel, které jsem kdy v kempu ochutnal – maso se doslova rozpadalo na jazyku. Pečené koleno bylo další lahůdkou, kost se dala vytáhnout téměř bez námahy, což svědčilo o dokonalé přípravě. Možnost stravování přímo v kempu je obrovským plusem, zejména pokud si chcete užít dovolenou bez starostí s vařením.

Služby: Vše na dosah ruky

Kemp nabízí řadu dalších služeb, které vám zajistí pohodlí a zábavu:

  • Potraviny: Malý obchod přímo v kempu poskytuje základní potraviny a potřeby, což je velmi praktické.
  • Sociální zařízení: Moderní a čisté sprchy a toalety, pravidelně udržované.
  • Dětské hřiště: Perfektní místo pro děti, kde si mohou hrát a rodiče si mohou odpočinout.
  • Sportovní hřiště: Kemp nabízí různé sportovní aktivity, jako je volejbal, nohejbal nebo stolní tenis, což zpestří váš pobyt.

Tipy na výlety: Český ráj na dosah

Eden Jinolice je ideálním výchozím bodem pro řadu výletů:

  • Prachovské skály: Tento ikonický skalní útvar nabízí úchvatné turistické trasy a nezapomenutelné výhledy. Je to povinná zastávka pro každého návštěvníka.
  • Hrad Pařez: Fascinující zřícenina hradu ukrytá mezi skalami, ideální pro půldenní výlet plný historie.
  • Jičín: Město známé svou pohádkovou atmosférou, plné historických památek a příjemných kaváren.

Závěr: Výborný kemp pro všechny generace

Celkově jsem byl s pobytem v Autokempu Eden Jinolice velmi spokojen. Kemp nabízí kombinaci moderního pohodlí, skvělého stravování a strategické polohy pro výlety do okolí. Naše rodinná dovolená zde byla skutečně nezapomenutelná. Pokud hledáte místo, kde můžete zažít krásy Českého ráje a zároveň si užít komfort, který byste očekávali spíše v hotelu než v kempu, Eden Jinolice je tou správnou volbou. Velmi doporučuji a už se těším na naši příští návštěvu.