PŘEHRAJTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Psychopati trpí podle doktorů poruchou osobnosti a dělí se do několika skupin:

  • narcisté – ti rádi mluví jen o sobě a myslí si, že se celý svět točí kolem nich

  • sociopaté – tito muži se s každým pohádají, poperou a nejsou prakticky schopni navázat s kýmkoliv vztah

  • histrióni – ty poznáte tak, že rádi dělají z komára velblouda a zbytečně dramatizují primitivní a jednoduché problémy

  • schizoidé – bezcitní, uzavření do sebe, nesdílní

  • paranoici – takovýto partner je vztahovačný a velice konfliktní. Na lichotku „dneska ti to sluší, miláčku“ odpoví uražením: „to jako, že mi to jindy nesluší?“

Ne všichni psychopati jsou vyloženě nebezpeční, závisí na míře jejich poruchy. Všechny ale spojuje touha mít partnerku, kterou chtějí nejdříve „ulovit“, aby si dokázali, že oni jsou ti samci. Následně ji však týrají a její život je spíše peklo. Naštěstí server She Knows zjistil, jaké společné rysy mají ženy, které přitahují právě tyto psychopaty.

Foto: Pixabay

1. Starostlivé pečovatelky

Někteří z řad psychopatů trpí velice nízkou empatií a nedokáží projevit city k nikomu jinému než k sobě. Od své partnerky naopak vyžadují maximální starostlivost, míru pochopení a hlavně chtějí vzbudit lítost. Tyto ženy jsou pak i ve svém povolání většinou vychovatelky, ošetřovatelky, záchranáři, apod. Psychopat pak vzbuzuje ve své oběti lítost vyprávěním sáhodlouhých smutných a depresivních příběhů ze svého dětství. Podle Sandry L. Brownové, odbornice na poruchy osobnosti, však hledají tito psychopati pouze někoho, kdo jejich problémy vyřešil.

Foto: Pixabay

2. Měla těžké dětství

Druhým případem je, když má těžké dětství žena a vyrůstá například v rodině alkoholiků nebo byla týrána psychicky, fyzicky nebo sexuálně zneužívána. Tyto ženy bývají velice častým cílem psychopatů – jako by si v životě nezkusily již dost. Problém je v tom, že sami mají velice malé sebevědomí a zároveň za každou cenu chtějí přehlížet negativní povahové vlastnosti svého partnera, protože touží po tom, co v dětství neměly – ideální rodinu.

Foto: Pixabay

3. Sebevědomá a průbojná manažerka

Zdá se to trochu jako ironie, že právě tento typ žen zajímá psychopaty. Tyto ženy mají většinou rády pocit nadřazenosti, chtějí mít přehled nad vším a dlouhou dobu skutečně tento pocit mají. Jenže psychopati si bez problémů dovolí i na velice extrovertní manažerku se silnou pracovní pozicí a společenským zázemím. Původně je taková žena přesvědčena, že ona řídí vztah a svým partnerem může pro jeho nedostatečnou pracovní pozici i pohrdat. Postupem času však začne psychopatovi propadat a zamilovává se stále hlouběji. On je naproti tomu čím dál více netečný a chladný. V momentě, kdy on začíná partnerkou pohrdat, ona po něm začíná více toužit. Odborníci se shodují, že nezáleží, jak jste bohatá, vzdělaná nebo svobodomyslná – dříve či později vás tento psychopat dožene.

Foto: Pixabay

4. Zaopatřené a osamělé

Rozdíl je, pokud je nám dvacet – to máme velké plány a sny. Pokud je nám 40+ nebo 50+ již máme kus života za sebou. Přišlo mnoho radostí a zklamání a již máme rády svou pohodu. Během života jsem si již také nastřádaly nějaký majetek, abychom si kolem sebe udělaly krásně. To, po čem tyto ženy touží, je láska a vztah. Většinou se jedná o rozvedené nebo vdovy. Tyto ženy jsou v nejlepších letech a je škody, aby byly odsouzeny k doživotí bez vtahu a lásky. Proto jsou ochotny pro trochu citu udělat cokoliv. V případě, že přijde psychopat, který ví, jak takovou ženu okouzlit, cítí se sama jako v ráji. V praxi ale nemusí jít jen o vdovy a rozvedené, protože osamocená žena může být i vdaná – ze vztahu zmizela láska a partneři jsou spolu jen kvůli dětem nebo ze zvyku. Taková žena když okusí zase vášeň a lásku, klidně odejde od rodiny a vrhne se do náručí psychopata, kterému sdělí i pin ke svému bankovnímu účtu a ve finále se omluví, že zde má jen jeden milion korun.

JAK SE ZACHOVAT PODLE ODBORNÍKŮ

Problém je, že psychopat ví zcela přesně, co chce žena slyšet. Nejdříve krouží okolo a pozoruje, analyzuje – následně zaútočí. Některé ženy jsou tak bláhové a myslí si, že svého partnera předělají – to je velký omyl. Pokud on sám uzná, že je nemocný, může se jít ambulantně léčit. Zmínka o nemoci však psychopata může vytočit do nepříčetnosti. I po takovéto léčbě pod dohledem zkušeného terapeuta nebudete mít nikdy ideálního partnera, ale půjde spíše o kompromis, který vás bude stát fyzické, psychické i finanční úsilí. Ve většině případů ze prostě vyplatí utéci co nejdříve a pokud to jde, vzít děti s sebou. Existuje mnoho organizací, které ženám mohou pomoci v nouzi. Mezi ně patří Rosa, Bílý kruh či Women for Women. Naprosto ideální je pak svěřit se této organizaci a další kroky osvobození se od psychopata koordinovat s nimi. Nesmíte si připadat jako viník, protože vy jste oběť, která se nemusí za nic stydět.

Zdroj: SheKnows.com (odkaz)