Jak na pravé ďábelské tousty? Zvládnete je i na vařiči uprostřed lesa

Pokud připravujete jídlo na kempingovém vařiči, nemusí to nutně být jen konzerva. Podívejte se, jakou dobrotu jsme dokázali vykouzlit z čerstvých surovin. Jako tento pokrm jsme si vybrali hospodskou klasiku ďábelské topinky.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Při současné ekonomické krizi se nám hodí každá ušetřená koruna. Lidé se tak místo do restaurací stále častěji poohlížejí po alternativách ve stravování. Do módy tak opět přicházejí osvědčené kempingové plynové vařiče. Rozhodli jsme se proto ukázat vám několik dobrých receptů, které zvládnete i na obyčejném plynovém vařiči.

Vaření v přírodě ale nemusí nutně znamenat jen hromadu problémů. Jde naopak o velice romantickou záležitost při které si užijete hromadu zábavy i s vašimi dětmi. V praxi stačí vzít jeden jednoplotýnkový vařič, ešus nebo hrnec a do krabičky sbalit přislušné suroviny.

Ve výsledku pak máte luxusní piknik. My jsme tentokrát připravili pravé ďábelské topinky, které si lidé rádi dávají v hospodě. Příprava našeho receptu je ale natolik jednoduchá, že to bez větších problémů zvládnete i na zmíněném vařiči. V praxi stačí, když si některé složitější recepty zjednodušíte.

My jsme třeba při rozehřívání ešusu zatím opekli topinky, pak přidali veškeré suroviny prakticky najednou, provařili a během deseti minut jsme si již pochutnávali na této dobrotě. Stejně, jako to je s mnoha jinými pokrmy, tak i na ďábelské toasty existuje bezpočet variant. Každý si je tak může přizpůsobit tomu, co zrovna má nebo co sežene v krámě. U vaření v přírodě se nekladou žádné hranice.

Zdroj: Žádný Špeky

Ďábelské toasty na vařiči

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

179

kcal

Suroviny

  • 1 cibule

  • 1 červená paprika

  • 2 krajíce chleba

  • 1 rajský protlak

  • 20 dkg mletého míchaného masa

  • 1 ČL mleté papriky

  • špetka chilli

  • 2 PL kukuřice

  • 10 dkg strouhaného sýra

  • pár krajíců chleba

Postup

  • Nakrájíme si cibuly na malé kostičky, dále pak nakrájíme papriku také na malé kostičky a na závěr vezmeme krajíce chleba a pokapeme lehce olejem. 

  • Dáme rozpalovat ešus, do kterého dáme chleba naolejovanou stranou dolů. Když je dozlatova, otočíme ho. 

  • Mezitím se nám ešus rozpálil a přidáme trochu oleje a všechnu nakrájenou zeleninu. 

  • Opékáme jen lehce a pár minutek do změknutí. 

  • Přidáme cca 20 dkg mletého míchaného masa a zamíchámeho společně se zeleninou. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a chilli

  • Pečlivě promícháme a přidáme kukuřici, rajský protlak a vše budeme cca 10 -15 minutek provářet. Ke konci přidáme sušený česnek.

  • Směs servírujeme na opečenou topinku a posypeme strouhaným sýrem. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ