Foto: Pixabay

Základem všeho je nezůstat sedět. Někteří z nás mají samozřejmě sedavé zaměstnání, takže v tomto případě je to horší. No, není potřeba házet flintu do žita, protože v zaměstnání jsme jen určitou část dne a i zde můžeme každou hodinu vstát a alespoň se protáhnout. Nic nám však nebrání, mimo našeho pohodlí, udělat si na kvečeru krásnou romantickou procházku.

Ano, kouzlo je i v obyčejném procházení se. Stačí si večer na 30-60 minut udělat okruh a hlavně si z toho udělat tradici. Z mého pohledu je důležité také být v pohodě. Neuznávám běh na autobus nebo běh do krámu, kdy je člověk ve stresu a pod tlakem, jako efektivní hubnutí. Hubnutí musí být přirozené v klidu a bez stresu.

Foto: Pixabay

Pokud se v létě rozhodnete zapojit jednou za čas jízdu na kole nic tím nemůžete zkazit. V zimě zase můžete vyrazit např. na běžky. Ne jednou jsem slyšel názor – já doma pořád myji nádobí a mám pohybu víc než dost. Bohužel z mé zkušenosti mohu potvrdit, že to je spíše nutná práce, ale z většiny domácích prací bolí dost záda.

Z pohledu dlouhodobé udržitelnosti proto prosazuji začít chodit, ale každý den a za každého počasí. Nejenom, že člověk se uvede při pohledu na stromy do psychické pohody, ale také si neuvěřitelným způsobem vybuduje imunitu. Mnohokrát jsem si uvařil do termohrnku teplý čaj, došel k řece a jen popíjel a poslouchal, jak šumí jez. K vrcholovému sportu to má daleko a přeci je to pohyb. Nemusíte se tedy ničeho bát.

Zdroj: Health.com (odkaz)