Foto: Pixabay 

Je celkem logické, že každý by se nejraději pro své dítě zcela rozkrájel. Někdy to bohužel může jít tak daleko, že tím ohrozíme naše vlastní zdraví, a to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Nejlépe je uvést konkrétní příklad – u novorozenců je velice důležité stanovit jim správný a hlavně pravidelný režim. Například ve 12:00 se dává příkrm. Někdy se však stane, že dítě brečí zcela histericky již od 11:00, že má hlad, a proto člověk soucitný povolí a dá dítěti jídlo již v 11:30.

Na tom není nic tak divného, říkáte si, a máte pravdu. Berte však v úvahu, že jste si naplánovali své jídlo na 11:30, abyste si sami nepřetáhli žaludek či vlastní pití. V praxi tak budete tři čtvrtě hodiny krmit svého miláčka a sami se najíte až někde ve 13:00 hodin. Z vlastní zkušenosti však můžu potvrdit a zcela doporučit, že nejlepší postup je umístit dítě do jídelní židličky, dát mu krátkodobě nějaké chrastítko či oblíbenou hračku a připravit si hned vedle židličky (avšak dostatečně daleko z dosahu dítěte) vlastní jídlo a pití.

Během krmení, když dáte příkrm do úst, dítěti trvá chvíli než jídlo spolkne. To je vaše chvíle, kdy si sami můžete do něčeho zakousnout popřípadě se napít. Předejdete tím velice nepříjemnému zánětu ledvin a zánětu žaludku. Milujte své děti, ale nezapomínejte na sebe. 

Zdroj: Health.com (odkaz)