Foto: Pixabay

  1. První z důvodů může být to, že má člověk má za sebou už delší dobu pití alkoholu. Pravidelné pití alkoholu zvyšuje aktivitu metabolických drah odbourávajících alkohol.

  2. Ženy obecně vydrží méně alkoholu než muži. Jedná se o to, že muži mají větší kapacitu detoxikačního systému. Svalová tkáň absorbuje více alkoholu než tuková.

  3. Dobrá fyzická kondice a celkové zdraví znamená vyšší toleranci k alkoholu. Únava, nemoc, stres nebo nevyspání jsou častými důvody pro dřívější odchod z akce.

  4. Lidé z Asie se opijí rychleji než ti z Evropy nebo Severní Ameriky. Zajímavým rozdílem je tolerance k alkoholu dle etniky a rasy díky různé aktivitě enzymů odbourávajících alkohol.

Foto: Pixabay

Jak zvládnout oslavu a minimalizovat následky?

  1. Nekombinujte alkohol s léky

Nikdy byste neměli pít alkohol v případech, kdy užíváte léky, jelikož si ničíte játra a narušujete správnou funkci léčiv.

  1. Prokládejte drinky nealkoholickými nápoji

Důležité je pít dostatek nealkoholických nápojů. Nejlepším řešením je voda nebo neslazené nápoje. Když s alkoholem pijete nealkoholické slazené nápoje můžete tím urychlit vstřebávání alkoholu a umocnění opíjivosti alkoholu. Zředěním alkoholu slazenými nápoji vypijete více tekutin a díky cukru přijmete i větší množství energie.

  1. Prokládání pití alkoholu s jídlem

Pokud budete během party uzobávat potraviny obsahující bílkoviny a tuky zpomalíte vstřebávání alkoholu. Ideálně sáhněte po obložených mísách se sýry nebo kvalitními uzeninami.

  1. Pijte nápoje, u kterých nehrozí tak velká kocovina

Kongenery jsou vedlejší produkty fermentace alkoholu. V největší míře se nacházejí v červeném víně a tmavých likérech. Pití alkoholu neobsahující kongenery má za následek mírnější průběh ranní kocoviny.

  1. Všeho s mírou

Pokud si dokážete říct, že již toho bylo dost a přestat s alkoholem nebo si jít lehnout. Máte s největší pravděpodobností vyhráno.

  1. Před spaním vypijte lehce osolenou vodu

Sůl pomáhá v těle zadržovat vodu a alkohol se podílí na dehydrataci. Vypitím lehce osolené vody před spaním vám pomůže v boji proti ranní dehydrataci.

A jaké jsou vaše tipy pro vyhnutí se ranní kocovině, určitě nám dejte vědět do komentářů.

Zdroj: aktin.cz (odkaz)