Celerové raw nudle s mákem

Celerové raw nudle s mákem

Počet porcí

1

servings
Příprava

5

minut
Odpočinek

1

hodina
Kalorie

37

kcal

Suroviny

  • 100 g celeru

  • 3 PL mletého máku

  • voda

  • šťáva z třetiny citrónu

Postup

  • vezmeme si 100g celeru, který oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 1cm tlusté

  • tyto plátky pak na té straně, kde mají 1cm škrábeme podélně škrabkou na brambory, aby vznikaly podlouhlé nudle

  • tyto nudle dáme do misky, zalijeme vodou a přidáme citrónovou šťávu

  • necháme přes noc odležet (v krajním případě stačí i hodinka), tím dostaneme pryč vysoce aromatickou chuť a celer změkne

  • poté scedíme, lehce usušíme papírovou nebo plátěnou utěrkou a posypeme dle chuti mákem

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Pomazánka z míchaných vajíček

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me