Celerovo-mrkvová pomazánka

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Celerovo-mrkvová pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Příprava

15

minut
Kalorie

456

kcal

Suroviny

  • 200 g mrkve

  • 200 g celeru

  • 250  g nízkotučného tvarohu

  • sůl a pepř

  • 1 KL citronové šťávy

  • 2 vařené vejce na tvrdo

  • 1 menší cibule

Postup

  • mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle a cibuli nasekáme najemno

  • přidáme tvaroh, sůl, pepř, citronovou šťávu

  • vařená vajíčka nakrájíme na drobné kostky, pokud máte problém s cholesterolem, raději vyndejte žloutky a použijte jen bílky

  • vše důkladně promícháme a necháme alespoň hodinku uležet na chladném místě, ideálně v lednici

  • můžeme servírovat na knackenbrotu

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ