Plněná paprika jáhly s rajskou omáčkou

Plněná paprika jáhly s rajskou omáčkou

Počet porcí

1

porce
Příprava

15

minut
Vaření

75

minut
Kalorie

369

kcal

Suroviny

  • 1 zelená tenkostěnná paprika

  • hrst jáhlů

  • hrst krup

  • cibule

  • celeru

  • mrkve

  • vejce

  • 3 cm uzeného tofu

  • rajský protlak

  • mouku na zahuštění

  • cukr

  • sůl

Postup

  • vezmeme kroupy, jáhly, najemno nakrájenou cibuly, kousek mrkve a celer a vše povaříme cca 15 minut

  • poté si sýtkem na čaj vybereme uvařenou náplň a dáme do misky

  • necháme vystydnout a přidáme vejce a nastrouhané tofu a pečlivě zamícháme.

  • u papriky si odřízneme šťopku a vytáhneme všechna jadírka

  • směsí naplníme papriku

  • papriku pozvolna opečeme, ale dáme pozor, aby se neprotrhla

  • poté přidáme protlak a zalijeme zeleninovým vývarem

  • zahustíme jíškou a dochutíme solí a cukrem

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me