Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Jablečný koláč z ovesných vloček a zkaremlizovaným medem
Počet porcí
8
porcíPříprava
15
minut
Pečení
45
minutKalorie
146
kcalSuroviny
vanička nízkotučného tvarohu
4 červená jablka
1 citron
3 vejce
jedlé sody
vanilkového pudingu
250 g rozmixovaných ovesných vloček
250 ml mléka
4 PL medu
hrst vlašských ořechů
skořice
Postup
Rozmixované ovesné vločky smícháme s vajíčkem, jedlou sodou a mléko. Vše pořádně vymícháme
Do koláčové formy si dáme pečící papír, vymažeme olejem a nalijeme rovnoměrně připravené těsto. Dáme péct do trouby na 180 °C na 15 minut
Tvaroh smícháme s pudingem, lžící medu a citronovou kůrou.
Jablka nakrájíme na půlkolečka
Když je těsto zapečené do zlatova, potřeme tvarohem
Poté vyskládáme jablka, posypeme skořicí a ořechy a navrch ještě zalijeme lžící medu. Takto připravený koláč dáme do trouby na 180 °C na 30 minut.