Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Jablečný koláč z ovesných vloček a zkaremlizovaným medem

Počet porcí

8

porcí
Příprava

15

minut
Pečení

45

minut
Kalorie

146

kcal

Suroviny

  • vanička nízkotučného tvarohu

  • 4 červená jablka

  • 1 citron

  • 3 vejce

  • jedlé sody

  • vanilkového pudingu

  • 250 g rozmixovaných ovesných vloček

  • 250 ml mléka

  • 4 PL medu

  • hrst vlašských ořechů

  • skořice

Postup

  • Rozmixované ovesné vločky smícháme s vajíčkem, jedlou sodou a mléko. Vše pořádně vymícháme

  • Do koláčové formy si dáme pečící papír, vymažeme olejem a nalijeme rovnoměrně připravené těsto. Dáme péct do trouby na 180 °C na 15 minut

  • Tvaroh smícháme s pudingem, lžící medu a citronovou kůrou.

  • Jablka nakrájíme na půlkolečka

  • Když je těsto zapečené do zlatova, potřeme tvarohem

     

    IMG20211009132834
  • Poté vyskládáme jablka, posypeme skořicí a ořechy a navrch ještě zalijeme lžící medu. Takto připravený koláč dáme do trouby na 180 °C na 30 minut.

     

    IMG20211009134101 - kopie