Foto: Pixabay

Spokojenost zaměstnanců v poslední době výrazně narušil koronavirus, který po určitou dobu dokonce zabránil zaměstnancům chodit do práce. V současné době panují stále nejrůznější opatření v podobě očkování, roušek a dodržování bezpečnostních předpisů, atd. Proto se celá řada zaměstnavatelů snaží svým zaměstnancům ulehčit a zpříjemnit jejich práci.

Nedílnou součástí pohodlí je bezpochyby i oblečení. Asi nejproblematičtější je výběr v kategorii pracovní tričko – dlouhý rukáv. Pokud máte na sobě pohodlné tričko z dobrého materiálu, které vás nikde nekouše, tak efektivita vaší práce bude o mnoho vyšší. Stejně tak je důležitý i výběr materiálu, střihu a v neposlední řadě je zapotřebí ujasnit si účel či práci, pro kterou ho chceme pořídit.

Foto: Pixabay

Kupříkladu materiálů je hned několik druhů a každý má své typické vlastnosti a je vhodný pro jiný účel:

  • Bavlna – jedná se o přírodní materiál, který je odolný a velice příjemný na nošení. Jedinou nevýhodou je malá elasticita. Tento materiál také výborně saje pot. Proto je pro potřeby pracovního oblečení bavlna rozhodně správnou volbou. Existuje i verze bio-bavlna, která je lepší pouze v ekologické stopě

  • Polyester – jde o syntetické vlákno, které se sice podobá hedvábí, málo saje pot a rychle schne. Jde tak o vhodný materiál spíše pro sportovní účely.

  • Elastan – je také syntetické vlákno, které dává látce určitou pružnost a oblečení vás tak více obepíná.

Většina oblečení se však vyrábí kombinací těchto materiálů, aby vznikl materiál, který má požadované vlastnosti. Znovu se tak vracíme k počáteční otázce, jakou práci vykonáváte, zdali jste manuálně pracující či máte spíše sedavé zaměstnání. Je pak dokázáno, že pokud se zaměstnanec cítí pohodlně, jeho produktivita výrazně stoupá. Pokud však je propocený, má kousavé oblečení, které ho navíc stiská, nemůžeme od něj očekávat plné nasazení.

Jednou z klasických a uživatelsky velice dobře hodnocených společností, která se zaměřuje na výrobu reklamního textilu a distribuci firemních a sportovních oděvů je společnost Xfer. Svou historii započala tato společnost již před více než dvaceti lety a od té doby vyvinula ideální střih a kombinaci materiálů vhodných pro daný účel. Právě tato společnost se osvědčila jako vhodný výrobce a distributor pro pracovní trička s dlouhým rukávem.