Foccacia – jednoduchý italský chléb

foccacia

Foccacia – jednoduchý italský chléb

Počet porcí

4

porce
Příprava

10

minut
Kalorie

202

kcal
Pečení

10

minut

Suroviny

  • 500 g hladké mouky

  • 0,4 l vody

  • droždí v prášku

  • sušený česnek 

  • sůl 

  • pepř

  • rozmarýn

  • olivový olej

  • sušená rajčata

  • 1 stroužek česneku

Postup

  • trochu vlažné vody smícháme s hrstí mouky a droždím v prášku

  • až kvásek po pár minutách vzejde, přidáme mouku, zbytek vody, sušená rajčata nakrájená najemno, sušený česnek, sůl a pepř

  • vypracujeme řidší těsto podobné těstu na perník a necháme ještě v teple vykynout

  • poté nalijeme na vymazaný pečící papír těsto na zhruba 2cm tloušťku a pokapeme olivovým olejem

  • poté dáme do trouby a a pečeme na 220 stupňů zhruba 10 minut. Ke konci můžeme teplotu zvýšit, aby to vytvořilo hnědou kůrku

  • do misky si nakapeme olivový olej a nastrouháme jeden stroužek česneku. Po vytažení z trouby naši foccaciu tímto olejem potřeme

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me