Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Belgické wafle

Porcí

10

servings
Příprava

5

minut
Kalorie

157

kcal
Pečení

8

minut

Suroviny

  • 2 vejce

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • 0,5 l kefíru

  • 200g celozrnné špaldové mouky

  • kůru z jednoho citrónu

  • zakysaná smetana

  • čerstvé ovoce

Postup

  • Veškeré ingredience kromě zakysané smetany a ovoce smícháme v míse. Mělo by nám vzniknout řídké těsto podobné tomu na lívance.

  • Předehřejeme si waflovač. Můžeme případně použít i pánev a udělat spíše lívanečky.

  • Jednu naběračku těsta nalijeme do předehřátého waflovače a zavřeme. Počkáme na rozsvícení zelené kontrolky. 

  • Po vytažení necháme trochu vychladnout a podáváme potřené marmeládou a ozdobené lžící zakysané smetany a hrstí ovoce. 

TIP

  • Je lepší dávat těsta trochu méně, protože díky kypřícímu prášku těsto skutečně nabude. Navíc si hotově wafle můžete ozdobit nutelou, marmeládou, skořicovým cukrem či arašídovým máslem.